چرا امیدوار نباشیم؟ | نهضت امید بخشی

چرا امیدوار نباشیم؟ | نهضت امید بخشی

[ حجت الاسلام راجی ]
سخنرانی حجت الاسلام راجی با موضوع چرا امیدوار نباشیم و به مناسبت ایام انتخابات و با هدف نهضت امیدبخشی و افزایش مشارکت در انتخابات هیئت فرهنگی مذهبی بیت الزهرا(سلام الله علیها)

بسم الله الرحمن الرحیم

متن مکتوب سخنرانی حجت الاسلام راجی در آستانه انتخابات با موضوع “چرا امیدوار نباشیم“؟!

حکم جهاد

یکی از شعارهایی که همیشه بچه حزب اللهی‌ها و انقلابی‌ها می‌گویند این است: “وای اگر خامنه‌ای حکم جهادم دهد ارتش دنیا نتواند که جوابم دهد” سوال اینجاست آیا خامنه‌ای تا حالا حکم جهاد هم داده یا نه؟ یکی از جانبازان که از ناحیه‌ی دست و پا به شدت مجروح شده بود در دیدار با مقام معظم رهبری گفت: آقا اگر شما همین الان حکم جهاد بدهید ما در خط مقدم هستیم، مقام معظم رهبری فرمودند: «من که حکم جهاد دادم البته نه جهاد نظامی بلکه جهاد تبیینی و فکری».

مهم‌ترین چالش

جهاد تبیینی وظیفه‌ی همه ماست. مقام معظم رهبری دو سه سال پیش در حرم امام رضا فرمودند: «امروز مهم‌ترین چالش کشور ما چالش ذهنی است» یعنی مردم تصوری دارند که گاهی وقت‌ها با واقعیت سازگاری ندارد یعنی واقعیت یک چیز است تصور ما هم یک چیز دیگر.

مهم‌ترین جهاد

به فرموده‌ی مقام معظم رهبری در بیانیه‌ی گام دوم، مهم‌ترین و ریشه‌ای‌ترین جهاد در عصر حاضر امیداوار کردن مردم است. تمام تلاش دشمن این است که جوان‌های ما را ناامید کند چون اگر جوان ناامید شد از حرکت می‌ایستد. یک جوان به خاطر اینکه امید دارد درس می‌خواند وقتی امید از او گرفته شد اگر به او بگویی درس بخوان یا ازدواج کن و یا بچه‌دار شو می‌گوید: که چه شود؟! «انسان به امید زنده است» روزی حضرت عیسی از جایی رد می‌شد پیرمرد فرتوتی را دید که بیل می‌زد حضرت عیسی به خداوند عرضه داشت: خدایا امید را از او بگیر، ناگهان دید پیرمرد بیل را انداخت و رفت زیر درختی خوابید؛ حضرت عیسی گفت خدایا امید را به او برگردان، دید پیرمرد بلند شد و شروع به بیل زدن کرد؛ حضرت عیسی نزد پیرمرد رفت و از او پرسید: چرا بیل را انداختی و دوباره آن را برداشتی؟ گفت: یک لحظه به ذهنم رسید تا کی می‌خواهی کار کنی؟ بیل را انداختم و رفتم خوابیدم اما دوباره به ذهنم رسید زندگی خرج دارد بلند شدم و شروع به بیل زدن کردم.

راز زنده ماندن

از پیامبر مکرم اسلام نقل شده: «امید برای امت من رحمت است». دانشمندان تحقیقی در رابطه با اینکه موش چقدر در آب زنده می‌ماند انجام دادند، تعدادی موش را داخل آب انداختند دیدند مثلا ۱۷ دقیقه زنده ماندند فهمیدند موش در آب ۱۷ دقیقه زنده می‌ماند، مرحله‌ی بعد دوباره تعدادی موش داخل آب انداختند بعد از ۱۵ دقیقه موش‌ها را از آب بیرون آوردند و بعد از چند دقیقه دوباره موش‌ها را داخل آب انداختند، قرار بود موش در آب ۱۷ دقیقه عمر کند اما ۲۷ ساعت عمر کرد! دانشمندان در گزارش خود نوشتند: «چون یکبار موش‌ها را نجات داده بودیم امید داشتند که بار دوم هم کسی نجاتشان بدهد».

کسی که امیدوار است عمرش طولانی‌تر، سلامتی‌اش بیشتر، غصه‌اش کمتر و موفقیتش هم بیشتر است. دشمن امید را از جوان می‌گیرد وقتی سایت‌ها و کانال‌های ضد انقلاب را باز می‌کنید فضای ایران را سیاه جلوه می‌دهند می‌نویسند: در ایران همه‌ی مردم گرسنه‌اند همه‌ی مردم بدبخت و بیچاره و مخالف حکومت هستند تحصیلات در ایران افتضاح است. در یک جریان مشابه مثلا اگر معاون وزیر بهداشت ما کرونا بگیرد می‌گویند عدم مدیریت جمهوری اسلامی در کرونا کار را به جایی رساند که معاون وزیر هم کرونا گرفته است اما اگر نخست وزیر انگلیس کرونا بگیرد می‌گویند مردمی بودن نخست وزیر باعث شد که آنقدر در بین مردم بماند تا کرونا بگیرد!

اگر در ایران چند سگ ولگرد را بکُشند اعلام می‌کنند که جمهوری اسلامی ایران با حیوانات مخالف است بیایید هشتک بزنید من سگ هستم بابام هم سگ بود مادرم هم سگ بود هفت جدو آبادم هم سگ بود اما در استرالیا به خاطر آتش‌سوزی، به نیروی هوایی دستور دادند شترها را بکُشند که Euronews گزارش می‌دهد: «در عرض چند دقیقه پنج هزار شتر به رگبار بسته شدند» حالا یک نفر هشتک زد که من شتر هستم؟!

اگر اختلاس در فرانسه اتفاق بیفتد می‌گویند حکومت با هیچکس مشکل ندارد همه را می‌گیرد اما اگر همان اختلاس در ایران باشد می‌گویند نظام سر تا پا فاسد است. وقتی که قوه قضاییه مه‌آفرید امیر خسروی را گرفت به جای سه هزار میلیارد چهار هزار و دویست میلیارد برگشت، می‌گویند حالا مه‌آفرید کجاست؟ در کدام استخر است؟ وقتی که جواب می‌دهی روز سوم خرداد مه‌آفرید امیر خسروی را اعدام کردند می‌گوید نفر دوم خاوری چه شد؟ می‌گویی خاوری فرار کرد پلیس اینترپُل او را تحویل نمی‌دهد چکار کنیم؟ می‌گوید اصلا در جمهوری اسلامی نباید اختلاس شود، چطور وقتی بحث حجاب است می‌گویند چکار به اسلام دارید اما وقتی صحبت از اختلاس می‌شود اینجا جمهوری اسلامی می‌شود!

سیاه نمایی

خوبی‌های جمهوری اسلامی را طوری تبدیل می‌کنند که انسان خجالت می‌کشد در ایران زندگی می‌کند! می‌گویند از اول انقلاب تا الان هرکس رئیس جمهور شد دوره‌ی بعد رد صلاحیت شد، همه‌ی دزدها در این کشور رئیس جمهور می‌شوند فقط شانس به دو نفر از آنها رو کرد یکی بعد از یک ماه شهید شد یکی هم رهبر شد حالا معلوم نیست اگر رهبر نمی‌شد الان کجا بود! اینکه نظام قدرت دارد می‌تواند رئیس جمهور قبلی‌اش را رد صلاحیت کند خوب است یا بد؟ اگر بد است پس باید برای همه جا بد باشد مثلا کره‌ی جنوبی از سال ۱۹۴۸ به بعد ۱۲ نخست وزیر و رئیس جمهور داشت که ۹ نفر از آنها به جرم اختلاس، فساد و رشوه یا اعدام شدند یا در زندان هستند و یا عزل شدند.

می‌گویند ما در غرب مسلمان ندیدیم اما اسلام دیدیم در اینجا مسلمان دیدیم و اسلام ندیدیم! نمی‌گویم در جمهوری اسلامی مشکلات نیست می‌خواهم بگویم دشمن کاری می‌کند که شما در یک جریان مشابه ناامید شوید مثلا اگر یک کوله‌بر در ایران بر اثر سرما از دنیا برود همه‌ی عالم متوجه می‌شوند اما در گزارش دو سال پیش CNN آمده بود که در اروپا بر اثر سرما هر ۷ دقیقه یک پیر از دنیا می‌رود هیچکس هم متوجه نمی‌شود.

عدم شرکت در انتخابات نداشتن حق اعتراض

کار دشمن ناامید کردن جوان ماست مثلا انتخابات آمریکا را با انتخابات ایران مقایسه کنید، بی‌بی‌سی گزارش داد: «کسانی که در انتخابات شرکت نمی‌کنند لیاقتِ حتی اعتراض کردن ندارند» اما به جمهوری اسلامی که می‌رسد می‌گویند با رأی ندادن صدای خود را به گوش جهانیان برسانید، چطور اگر در آمریکا رأی ندهیم بد است اما در ایران رأی ندهیم خوب است؟!

امن‌ترین کشور دنیا

فضا فضای ناامید کردن جوان و نوجوان است در حالی که ما باید امیدوار باشیم. مقام معظم رهبری در بیانیه‌ی گام دوم می‌فرمایند: «فاصله‌ی میان بایدها و واقعیت‌ها همواره وجدان‌های آرمان‌خواه را عذاب داده و می‌دهد اما این فاصله‌ی طی شدنی است و در طول این چهل سال در مواردی بارها طی شده است و با حضور نسل جوان مؤمن دانا در آینده، با سرعت بیشتری طی خواهد شد» یعنی ما انقلاب کردیم که یک جایی باشیم آقا می‌فرمایند: «فاصله‌ی میان بایدها و واقعیت‌ها» یعنی آن چیزی که قرار بود باشیم و آن چیزی که الان هستیم مثلا قرار نبود در انقلاب ما اختلاس شود، یک عده حقوق نجومی بگیرند، وضع حجاب و طلاق و عملکرد بعضی از مسئولین اینطوری باشد قرار بود یک جایی باشیم اما الان یک جایی هستیم.

چیزی که ما چهل سال پیش آرزویش را داشتیم امروز آن را داریم مثلا در چهل سال پیش ناامن‌ترین کشور دنیا بودیم. در سال ۶۰ و ۶۱ رئیس جمهور، نخست وزیر و عالی‌ترین مقام قضایی ما ترور شدند. در یک روز ۱۵ وزیر و ۱۵ معاون وزیر و ۱۷ نماینده‌ی مجلس ما ترور شدند، امام جمعه‌ها، اساتید، بقال و روضه‌خوان و مداحان حزب اللهی ما ترور شدند، ما ناامن‌ترین کشور دنیا بودیم اما امروز امن‌ترین کشور دنیا هستیم، ببینید فاصله چطوری طی شد!!!

موشک جایگزین سنگ

چهل سال پیش برای اینکه سیم خاردار بگیریم با ۱۲ کشور مذاکره کردیم که به ما ندادند اما امروز موشک‌های نقطه‌زن ما دارند چکار می‌کنند؟ حمایت جمهوری اسلامی از فلسطین کار را به جایی رسانده که از پرتاب سنگ الان موشک‌های نقطه‌زن حماس دارد رژیم غاصب صهیونیستی و تل‌آویو و حیفا را با خاک یکسان می‌کند!

رتبه اول ایران در ابعاد علمی[۱]

جمعیت ما در چهل سال پیش و الان یک درصد دنیا است اما چهل سال پیش از لحاظ تولید علم ۰۷/۰ تولید علمِ دنیا را داشتیم الان ۲ درصد تولید علم دنیا را داریم. چهل سال پیش در تمام ابعاد رژیم غاصب صهیونیستی اول بود امروز در تمام ابعاد علمی در منطقه اول هستیم. چهل سال پیش جزء ۵۰ کشور اول دنیا در تولید علم نبودیم الان پانزدهمین کشور دنیا هستیم.

در ثبت اختراع جزء ۳۰ کشور اول دنیا نبودیم الان هفتمین کشور دنیا هستیم یعنی بالاتر از انگلیس، فرانسه، پرتغال و برزیل که این رشد ما اصلا طبیعی نیست آنها اختراع می‌کردند ما هم اختراع می‌کردیم اما سرعت اختراع ما فوق العاده بالاتر است.

طبق گزارش New Scientist یازده برابر متوسط علم، تولید علم دنیا را داریم؛ چهل سال پیش از لحاظ مقالات پُر استناد و با کیفیت World’s Top جزء ۱۰۰ کشور اول دنیا نبودیم اما الان دوازدهمین کشور دنیا هستیم ۱/۳ درصد مقالات پُر استناد و با کیفیت دنیا مال ماست، از بین ۱/۰ درصد مقالات Hot پنج درصد مال ایران است. در بحث خودروسازی جزء ۷ کشور اول دنیا و در بحث خطوط هواییِ امن جزء ۱۰ کشور برتر دنیا هستیم.

ایران تنها کشور تولید کننده ۱۱ واکسن کرونا

در واکسن‌سازی جزء ۵ کشور هستیم. تنها کشوری هستیم که ۱۱ نوع واکسن کرونا تولید کردیم واکسن‌های مختلف و “فایزر” با تغییر نوع کرونا نمی‌توانند جوابگو باشند الان “واکسن برکت” ایران توانسته جلوی نوع جهش یافته‌ی کرونای آفریقایی را بگیرد؛ ما چهل سال پیش چه بودیم الان چه هستیم؟!

یکی از آرزوهای ما تبدیل علم به ثروت بود که الان به مرحله‌ای رسیدیم که این اتفاق بیفتد، کسی نمی‌گوید در این کشور مشکل نیست مشکلات زیاد است اما این فاصله‌ها دارد طی می‌شود. از لحاظ معنویت چهل سال پیش چند هیئت داشتیم؟ الان ۹۰ هزار هیئت ثبت شده داریم. اعتکاف‌ها را ببینید اصلا دعای کمیل و ندبه و توسل آن موقع چند تا بود الان چند تاست؟

در صف اعزام

بیست سال پیش در بم زلزله آمد که نهایتا ۲۵ گروه برای خدمت‌رسانی شرکت کرده بودند اما سال گذشته در مناطق مختلف کشور سیل و زلزله آمد که ۲۵۲۰ گروه جهادی در صف اعزام بودند که نوبت‌شان نشد! کار دشمن ناامید کردن شماست. حتی در دعاهای ما امید موج می‌زند «…وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا»[۲] خدایا ما را برای متقین امام و پیشوا قرار بده، همین دعاهایی که در ماه رمضان می‌خوانیم «اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی حَجَّ بَیْتِکَ الْحَرَامِ فِی عَامِی هَذَا وَ فِی کُلِّ عَامٍ» خدا در این سال و در تمام سال‌ها حج را روزی ما کن، اصلا امکان اینکه تمام مسلمان‌ها آن هم هر سال مکه بروند وجود ندارد پس چرا این دعاها را به ما یاد می‌دهند؟ به خاطر اینکه امید داشته باشیم؛ دعای عهد مملو از امید است خدایا همین الان یار حجت بن الحسن باشیم اما اگر یار ایشان نبودیم «فَأَخْرِجْنِی مِنْ قَبْرِی مُؤْتَزِراً کَفَنِی» ما را از قبر بیرون بیاور که یار امام زمان شویم.

ولایت فقیه و دو بال سبز و سرخ

شیعه با امید زنده است لحظه به لحظه منتظریم که امام زمان تشریف بیاورند. سال ۱۹۸۳ وسط جنگ ایران، در اورشلیم رژیم غاصب صهیونیستی کنگره‌ای با عنوان “آینده شیعه” برگزار شد.

فرانسیس فوکویاما اندیشمند ژاپنی که اصالتاً آمریکایی بود در آنجا می‌گوید: «شیعه پرنده‌ای است که سطح پروازش از تیرهای ما خیلی بالاتر است. دو بال سبز و سرخ دارد که بال سرخش ریشه در کربلا دارد که روحیه‌ی شهادت طلبی را در آن تقویت می‌کند و بال سبزش ریشه در مهدویت و آینده و انتظارش دارد اگر بتوانیم ولایت فقیه را بزنیم دو تا بال را با هم می‌توانیم بزنیم چون پایین می‌آید هم شهادت را از او گرفتیم و هم انتظار را می‌گیریم».

چالش هزاره ۲۰۰۲

امریکن اینترست گزارش می‌دهد: «ایران هفتمین قدرت برتر دنیا شده دیگر نمی‌شود به آن نزدیک شد»[۳]. سال ۲۰۰۲ بعد از جریان ۱۱ سمپتامبر بوش اعلام کرد به چهار کشور افغانستان، عراق، ایران و کره‌ی شمالی حمله می‌کنیم. به افغانستان و عراق حمله کردند قرار بود به ایران هم حمله کنند اعلام کرد ۷ فروردین حمله می‌کنیم، حالا چرا حمله نکرد؟ بعد از ۱۷ سال اسناد محرمانه‌اش بیرون آمد، اگر «رزمایش چالش هزاره ۲۰۰۲» را سرچ کنید واقعیت نشان داده می‌شود.

در آمریکا اختلاف نظر پیش می‌آید که ایران مثل افغانستان و عراق نیست ایرانی‌ها تسلیم نمی‌شوند، آمدند رزمایشی با نوع سیستم ژئوپلتیک ایران در دریاهای آزاد با یک هزارم تجهیزات ایران و یک هزارم تجهیزات آمریکا برگزار کردند. گزارشی که می‌دهند این است: «در ساعات اول ایران ۲۷ هزار آمریکایی را می‌کُشد، روز دوم ایران رژیم غاصب صهیونیستی و پایگاه نظامی را هم می‌زند» یعنی به این نتیجه می‌رسند اگر جنگ شود ایران پیروز می‌شود این گزارش مربوط به سال ۲۰۰۲ است که ما در آن زمان هنوز چیزی نداشتیم حالا شما با الان مقایسه کنید که وضعیت جنگ چطور می‌شود!

نظرات